2010. október 9., szombat

Nelegyé jezsuita blog




"Hatmillió zsidó megölése egyesekben erkölcsi dilemmákat vethet fel" - olvasható a jezsuita blogon található egyik bejegyzésben. Majd a bejegyzés írója kifejti, hogy sok előnye volt a hitleri haláltáboroknak, hiszen "sok tetves zsidóból lett szappan, amit meg is érdemeltek". Ezt a hozzászólók megerősíteni látszanak, amikor kifejtik, hogy pl. "minden rohadt zsidót ki kéne irtani". Ahogy a bejegyzés írója kifejti, ma már az egyházban is tudni kell szabadon gondolkozni, hogy így párbeszéd formájában, közösen dolgozhassuk fel a mai ember foglalkoztató kérdéseket. Nem lehet pl. egy népirtást a "zsinat előtti, szemellenzős" módon egyből elutasítani, hiszen ez a dogmatikus gondolkodás kizárja minden párbeszéd lehetőségét. Korunkban a katolikus közösség fontos kihívása, hogy merjen elszakadni a "zsinat előtti, berögződött" gondolkodásmódtól.

http://jezsuita.blog.hu/2010/10/05/hiszti_az_van

15 megjegyzés:

  1. A linknél található cikk valóban vérlázító, de az itteni bejegyzéshez szerintem vajmi kevés köze van. Nem tudom, miért kell állandóan Hitlerrel jönni. Unalmas, ahogy a holokausztos filmek...
    SZERINTEM Marcel túlcsavarta.
    Mikor először néztem, akkor nem is értettem (ezért írtam a linkre, hogy kamu); ahogy az olvasók zöme sem veszi észre, hogy ezek itt álhírek általában. Igaz, némelyiknek tetszik a stílusa, de sok köztük túlzás.

    VálaszTörlés
  2. Miért kell állandóan Parsifal-ra gondolni...? Szerintem nem csavartam túl, csak léteznek a világon más összefüggések is.

    VálaszTörlés
  3. Mi bajod van Péterrel? Szerintem teljesen logikus,levezethető érvei vannak.

    VálaszTörlés
  4. Bocsánat,de azt vettem észre,mintha harcolná vele,ha nem így van,akkor elnézést.

    VálaszTörlés
  5. Kedves háromgyermekes családanya!

    Nem harcolok, de nem értem, hogy hogy jön ez ide.

    VálaszTörlés
  6. Jajj,valami nincs rendben ugye? Nem értem miről beszélsz,én háromgyermekes családanya? Dehát én 32 éves családapa vagyok....

    VálaszTörlés
  7. Igen, én pedig egy 16 éves afgán kislány vagyok.

    VálaszTörlés
  8. Kedves jehovista "három családos (?!) anya"!

    Sajnos az az igazság, hogy a jehovista vallás egy hamis vallás, mint ilyen, nem Istentől, hanem a sátántól származik, az igaz vallás pedig - ahogyan helyesen céloztál rá - a katolikus vallás.

    Tisztelettel kérlek, hogy ne sértegesd a katolikus embereket - köztük engem -, hanem az eszmefuttatásaidat valamelyik jehovista blogon fejtsd ki.

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Kedves marcel!


    Minden viccet félretéve,eszemben sincs sértegetni sem önt,sem senki mást.
    Annyit kérdeznék,hogy mégis honnan vesz ennyi hülyeséget,hogy én nő ( családanya) lennék,pláne "jehovista"?
    Tényleg kiváncsi lennék. Komolyan mondom,ezen gondolkodtam,hogy honnan vesz egy idegen ember ilyen valótlanságokat :(

    VálaszTörlés
  10. Kedves Névtelen!

    Onnan, hogy van egy jehovasta nő, aki mindig névtelenül, pontosan az Ön stílusában, pontosan ugyanúgy szokott írogatni, mint Ön. Természetesen matematikai esélye van annak, hogy Ön és ez a jehovista nő nem azonos, ez esetben "így járt".

    VálaszTörlés
  11. Hát akkor a matematikai eséllyel megmentettem:) Mégha ritka eséllyel is,de tényleg nem én vagyok a gondolt személy.

    Egyébként éredekes,mert én is estem ilyen hibába,határozottan állítottam egy ember személyleírását, nagyot buktam :D Na mindegy,ez nem az Ön által publikált témához való.Én lezártnak tekintem ezt a félreértést. Elnézést,ha megsértettem. Nem volt szándékomban. Csak azt vettem észre,hogy nem nagyon egyezik a véleménye általában senkiével,de meg kell hagyni,különleges eszmefutatásai vannak,nem is értem,hogy miért nem mozog a blogja jobban. Bár nem kell,hogy furcsa legyen,mert egy celebnek a vécéremenése is nagyobb érdeklődést vonz magaután,mint egy értelmes valósághű leírás,ami a létünket jelentheti,ha elsíklunk felete:(

    Kimondottan érdekes, nem mindennapi írásai vannak,gratulálok.

    VálaszTörlés