2010. március 19., péntek

Nelegyé divattradicionalistalatinmisetámogatókonzervatív

Van, aki az osztályban feketére festi a haját és fekete holmikban jár, mások kopaszra nyírják a fejüket és Magyarország-térképes (?!) kulcstartójuk van, megint mások titokban rágyújtanak, amikor a szülők nem látják. Szeretnének valamivel feltűnni, valamivel kilógni a sorból, hogy ne legyenek "átlagosak", igazából azért, hogy rájuk is figyeljen valaki.

Most új "divat" terjed. Egyesek háború előtti misszálét lobogtatnak - amit természetesen matekórára is magukkal visznek -, szövetkabátot kérnek karácsonyra, és a folyosón bizalmas beszélgetésekben megosztják, hogy ők "pártolják a latin misét". Legjobban persze azzal tudják megszerezni az osztálytársak figyelmét, amikor órán kifejtik, hogy "ellenzik a demokráciát".

Hiszen van egy "jófej" ismerősük, aki nagyon okos, és szintén ellenzi. Egyszer még egy gyűlést is tartottak, ahol sokan ellenezték egyszerre. Egyébként befektetési tanácsadóként dolgozik egy nemzetközi cégnél...

Tanítás után aztán mindenki hazamegy, bedobja a mikróba a Tesco-s dolgokat, majd megnézi a Mónika Show-t. Megint eltelt egy nap... De léptünk egyet előre!

13 megjegyzés:

  1. A szövetkabát jóóóó. :))

    Egyébként semmit sem lehet megóvni az "eldivatolódástól" (hja de szép szó)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is szép a szövetkabát. :) Gimnazista koromban is volt olyanom. :)

    VálaszTörlés
  3. szerintem a kopaszra nyírt fej semmit nem monnd el..Van olyan kopasz is aki mondjuk azért az,mert a haja nem nő elől mondjuk...Magyarországos kulcstartó.Na és? Jobb lenne egy kék-fehér zászló a kezében???

    VálaszTörlés
  4. Itt valóban a divaton volt a lényeg... Azért érdekes a kulcstartó, mert non-figuratív, ezt szimbólumként használni kicsit groteszk. Akkor már inkább a történelmi címer, az jól szimbolizálja egész-Magyarországot. Én is szeretem egész-Magyarországot, mégsem rajzolom mindenhova a határainak földrajzi térképét. (Zászlón ez még csúnyábban néz ki.)

    Ennek semmi köze a zsidókhoz. Hogyha butaságot mondasz, és valaki kijavít, attól még nem zsidó. (Hogyha nem írsz leckét és a tanítónéni egyest ad, azt nem azért kapod, mert zsidó.)

    VálaszTörlés
  5. Ez a cikk elém rajzol egy kísértetiesen spanyol infánsnőt. Csak nem az ő karikatúrája akart lenni, kedves István? :)

    Az a lényeg, a divatot diktálja az ember, ne kövesse...

    Mellesleg Úrnapján láttam egy hasonlóan öltözött, fess, fiatal, angolos humorral megáldott, műszaki értelmiségi úriembert... ;-)

    VálaszTörlés
  6. A tömegek korát éljük, tanár úr, az undorító tömegek korát, amely tömeg sohasem táplált olyan illúziókat magáról és önnön szerepéről, mint éppen ma..:) Azt hiszem a divat terén sincs ez másként...

    VálaszTörlés
  7. Én csak egy spanyol infánsnőt ismerek, Őreá ez a leírás csöppet sem hasonlít.

    VálaszTörlés
  8. Én csak azt nem értem, hogyan lehet "divattradinak" titulálni egy olyan lelket, aki még az iskola folyosóján is evangelizál...
    El a kezekkel az infánsnőktől!

    VálaszTörlés
  9. Marcell nem infánsnőkről írt.

    VálaszTörlés
  10. Akinek nem inge, ne vegye magára :)

    VálaszTörlés
  11. Ki titulálta divattradinak Nikit...?

    VálaszTörlés
  12. Kedves Péter!

    Nem Nikire gondoltam, amikor a bejegyzést írtam. Engem pedig soha nem láthattál szövetkabátban, régi magyar misszálét lobogtatva.

    VálaszTörlés
  13. De most már nekem is van misszálém :P És ha az időjárás továbbra is ilyen lesz a szövetkabát is előkerül :D :P

    VálaszTörlés