2010. január 14., csütörtök

Sátánizmus kezdőknek

2010. január 10-én, vasárnap délután az M2 vallási műsorának nézői megdöbbentő eseménynek lehettek tanúi. A katolikus Egyház hivatalos műsorában egy pécsi egyházmegyés plébánia-igazgató nyilatkozott (a pécsi egyházmegye területén paphiány miatt többéves gyakorlat, hogy bizonyos plébániák élére világi embert neveznek ki, aki végzi a hitoktatást, igeliturgiát tart, megpróbálja fenntartani a vallásos életet – őket hívják plébánia-igazgatónak).
A műsor egy ilyen fiatalemberről szólt, aki négy évig papnövendék volt ugyan, de pappá szentelését nem kérte, és most az Ormánság területén végzi szolgálatát.

A műsorban megszólalt a helyi református lelkésznő is, aki közölte, hogy aki komolyan veszi a vallását, az rájön, hogy semmi lényeges különbség nincs a katolikus és a református vallás között.

De ezen még nem botránkoztam meg, mert ahogy kiderült, jött ennél cifrább is.

A műsor közepe táján a plébános is megjelent, és egy miserészletet is megmutattak, éppen az áldoztatás szertartását. A pap egyik kezében tartotta a miséző kelyhet a szent vérrel (?), a másikban valami cibóriumszerű valamiben a szentostyákat. A hívek pedig egyenként saját kezükkel kivéve az ostyát, majd bemártva a kehelybe áldoztatták meg magukat.

De még ez sem volt elég!

A műsor végén maga a fiatalember foglalta össze röviden hitvallását:
„Van olyan, amikor egy református jön áldozni. Őt is rendesen megáldoztatom. Ez ugyanis nem jutalom-kenyér. Ez egy közös kenyér, egy közös asztal, ahova koszosan, taknyosan, sáros lábbal, elváltan, reformátusan oda lehet járulni. Azt gondolom, ez erről szól, talán ezt tanultam.”

Véleményem szerint, elsősorban nem az a borzalmas, hogy valaki így gondolkodik, hanem az, hogy ezt a szentségtörő, Isten-gyalázó gyakorlatot évek óta a katolikus Egyház hivatalos megbízottjaként büntetlenül végezheti valaki. És hogy már olyan mélyre süllyedtünk, hogy a vasárnapi miséről hazatérő hívek a televízióból, a katolikus Egyház hivatalos műsorából ezt az eretnek tanítást és szentségtörésre való buzdítást hallják!

Az a hatalmas Isten, akit az egek erői sem tudnak befogadni, és akinek nevére meghajlik minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, csak egy „közös kenyér”, amit lassan akár már a sárba is lehet taposni.

Simon Gábor

u. i. a műsor a következő címen található meg az interneten: videotar.mtv.hu, a műsor címe: „Rejtekben”

8 megjegyzés:

  1. Botrányos, tényleg!


    Kedves Szerző, ha van elég bátorságod, akkor hívd fel - keresd fel az említett plébániaigazgatót, és mondd a szemébe a fentieket. Szemtől szembe.

    Vagy utazz el az Ormánságba, tölts el ott pár hónapot, járd a falvakat és mondd az ott élők szemébe, hogy szentségtörők és Isten-gyalázók.

    Ha ezt nem teszed, akkor gyáva vagy.


    Hobart

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hobart!

    Van a világon többmillió ember, akik Jézust gyalázza, szentségtörést követ el, stb. Nem értem, hogy miért ne mondhatnám el róluk a véleményemet, ha nem keresem fel személyesen az összeset. Vagy a protestánsokat is csak akkor tarthatom hamis vallás követőinek, ha a világon élő összes protestánst személyesen megkeresem?!

    Hogyha ezek a sátánista emberek engem megkeresnek, nagyon szívesen beszélgetek velük arról, hogy mi szentségtörés, és mi nem. Az egyszerű emberek pedig áldozatai azoknak, akik - báránybőrbe bújt farkasokként - félrevezetik őket, ők maguk a pokolba mennek, de másokat is oda akarnak vezetni.

    Nem vagyok gyáva...

    VálaszTörlés
  3. Valakiről ilyen durva és megalapozatlan véleményt közölni nem szép dolog.

    Viszonylag könnyen utánajárhatnál, de nem teszed, ehelyett névtelenül vádaskodsz.

    Az én szememben ez gyávaság.

    üdvözlettel:
    Hobart

    VálaszTörlés
  4. Kedves Hobart!

    Utánajártam, és a műsorban maga a "gyanusított" hirdette, hogy mit csinál, ami pedig szentségtörés. Nem tudom, minek kellett volna még utánajárni... Maga a tény durva, nem a vélemény, én csak közöltem, hogy amit ő csinál, az micsoda.

    Úgyhogy gyávaságról nincs szó, személyesen is fenntartom a véleményemet vele szemben. Te viszont alaptalanul gyávasággal vádoltál, és ez a vád tévesnek bizonyult.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Hobart!

    Nem ítélkezem, csak megállapítom, hogy tényszerűen amit "az az ember" csinál, az szentségtörés, Jézus meggyalázása. Hogyha ismered a katolikus hitet, akkor ez számodra is egyértelmű, mert ez tény kérdése. Ezen nem változtat az, hogy hány pap van az Ormánságban.

    VálaszTörlés
  6. Elég nehéz így bármit is mondani, hogy kitörlöd a hozzászólásaimat.

    Ismerem a katolikus hitet és biztosan létezik egy csomó írott szabály és törvény az egyházban, ami ide vonatkozik. Ha ezek alapján valaki majd vizsgálja az ügyet, az érintettek eszerint járnak majd el. Mindenki viseli a következményeket és ez rendben is van.

    De ez NEM sátánizmus. Ezek nagyon durva jelzők, amikkel dobálóziol az írásodban.

    Ezeket baromira vissza kéne vonni.

    Hobart

    VálaszTörlés
  7. Az írásnak nem Marcell a szerzője. A bejegyzés alján ott van a hivatkozás.

    VálaszTörlés